Klassisk chokladmousse

Upptäck vårt klassiska recept på chokladmousse, perfekt när du behöver enkel men lyxig efterrätt i glas med choklad. Denna enkla chokladmousse är en klassisk chokladdessert som passar utmärkt till alla tillfällen, både fest och nyårsafton. Följ stegen nedan och imponera med en hemgjord mousse som smälter i munnen. Smaksätta gärna med lite apelsin och kaffe för en dessert med extra twist.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi2241 KJ / 535 kCal
Fett36 g
Salt0 g
Kolhydrater49 g
Protein4 g
Kommentarer
22 stTycker att det blir en väldigt bra mousse på det här receptet! Har gjort det flera gånger. Inga klumpar, skär sig inte och inga konstigheter med sockerlagen.
Angelica
någonting off med sockerlagen måste det vara, att smälta 1 dl socker i 1 msk vatten är inte det lättaste
Adam
Tyvärr inte så bra recept, helt fel proportioner gällande socker/vatten… Borde kyla mellan varven, oklart hur hårt man bör vispa grädden mm…
Sanna
Som andra kommenterar så har receptet ändrats på sistone. Jag saknar det gamla receptet som jag använt flera gånger. I detta stod exempelvis - Grädden ska vispas lätt (nu står inget om hårdhet) och ställas i kyl medan nästa steg utförs. Nu står heller inget om kyl. - Grädden ska vändas i chokladsmeten. Nu ska den röras i - Någon enstaka matsked socker, istället för som nu - en hel deciliter
Adam
Receptet måste ändras, mängden socker i relation till mängden vatten blir inte sockerlag. 2 msk socker istället för 1 dl blir bättre.
Annika
Ersätta socker med honung? Isf hur mycket och behöver det värmas med vatten då?
Sarah
Hej Sarah! det borde gå att ersätta sockret med 1/2 dl flytande honung och utesluta att värma det med vatten. Vi har inte provat, men som sagt, det borde fungera bra. Hälsningar Leif
ICA-köket
Svårt att koka sockerlagen, fick tillsätta mer vatten, men resultatet blev sedan utmärkt, len konsistens utan minsta störande gryn.
Ylva
Riktigt gott och gick fort att göra och lagom efter nyårs middagen 🥳🎇
Anette
Den blev jättegod! Jag håller dock med om att det var svårt att få ihop en bra sockerlag. Jag körde i lite mer vatten och tog det som blev och det blev toppen! Och som någon annan skrev: man måste vispa länge för att få ett bra skum. Slutresultatet blev utmärkt!
Alma
Som svar på tidigare kommentarer: ja, det måste vara fel i receptet. De menar antagligen 1 msk. strösocker. I andra recept har jag sett 2 msk. men absolut inte 1 dl.!
Anna