Kladdpepparkaka med skumtomtefrosting

En kladdig kladdpepparkaka passar perfekt på fikat med extra allt! För extra mycket julkänsla kan du toppa kakan med frosting gjord av skumtomtar och vispgrädde - och några söta skumtomtar såklart. Ho ho!

Ingredienser
12 bitar
Frosting
1 förp juleskum (à 100 g)
3 dl vispgrädde
Kladdkaka
200 g smör
1 tsk mald kanel
1 tsk malen nejlika
1 tsk malen ingefära
4 dl strösocker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
Topping
juleskum
chokladgodis
Gör så här
06:00:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit utan skumtomtar och chokladgodis till servering.
Energi1913 KJ / 457 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater46 g
Protein6 g
Kommentarer
2 stJättegod kladdpepparkaka jul-edition! 20 min i ugnen var alldeles för kort tid, kakan var långt i från klar. Efter 30 min i ugnen blev kakan alldeles perfekt med en jämn fördelning av kladdighet. Skumtomtefrostingen vad okej men kunde lika gärna ha hoppats över.
Sylwia
Jag förmodar att grädden ska vispas också? Efter kylningen förmodar jag?
Pernilla
Hej Pernilla! Ja, det ska den, det har vi glömt! Jag har lagt till den nu! Tack för att du såg det! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket