Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Kladdkaka med kokostosca

Kombinera seg kladdkaka med ett täcke av kokostosca och du har en ny favorit. Ett enkelt sätt att variera den klassiska kladdkakan. Till kokostoscan går det bra med både kokosflingor eller kokoschips.
Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här .

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 40 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Kladdkaka: Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke.
  3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjöl, kakao, salt och vaniljsocker. Rör till en jämn smet.
  4. Blanda chokladsmeten försiktig med äggsmeten.
  5. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen 10-12 minuter.
  7. Kokostosca: Blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka upp och låt smeten sjuda ett par minuter under ständig omrörning. Passa så den inte bränner vid. Tillsätt kokosen och sjud ytterligare någon minut. 
  8. Ta ut kladdkakan ur ugnen. Bred försiktigt toscasmeten över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter tills toscatäcket fått fin färg. 
  9. Låt kakan svalna något. Skär i bitar.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vispgrädde.

Ingredienser

Portioner: ca 40 bitar
Kladdkaka
  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 175 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
Kokostosca
  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 200 g kokos (gärna kokoschips)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 834 kJ / 199 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer