Kladdkaka med Daim-topping

Kladdkaka är en riktig favorit året om! Kanske har du redan en favorit men vi vill ändå uppmana dig att testa den här läckerbiten - en härligt kladdig kladdkaka som får ett täcke av knäckig Daim-topping. Godare än så blir det nästan inte!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här
00:18:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2096 KJ / 501 kCal
Fett25.8 g
Salt0.46 g
Kolhydrater60.5 g
Protein5.6 g
Kommentarer
7 stSka det verkligen vara 3dl socker?? Smakar ju bara socker om den.
Pelle
Hej Pelle! Ursäkta sent svar. Ja, det ska vara 3 dl socker. Hälsningar Elina
ICA-köket
Vi smälte smöret och det fungerade bra och gick smidigare. Supergod kaka!
Malin
Vad är det understa på kakan? Ser ut som en märängbotten!
Siw
Hej Siw! Det skulle man kunna tro :) men det är en upp-och-nedvänd pajform med florsocker på. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Tycker att det var svårt att fördela smöret i smeten! Hade man inte kunnat använda smält avsvalnat smör istället? Blev ju en massa smörklumpar i smeten....
Margareta
Hej Margareta! Vi har inte provat med det, men väl rumstempererat ska fungera väl. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej Brittmarie! 24 cm formen blir perfekt! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Vilken storlek på form? Ska göra den i em. Har gjort den en gång innan och den var supergod!!!! men kommer inte ihåg vilken form och det har betydelse med tanke på tiden i ugnen./Britt-Marie
Britt-marie
Ok bra
Anita