Kladdigaste kladdkakan med mjölkchoklad

Betyg 3.8 av 5.317 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Kladdigaste kladdkakan med mjölkchoklad

Om du inte kan få nog av det kladdiga i kladdkakan är detta kakan för dig! En extra dimension av kladdighet ges nämligen genom att trycka ner bitar mjölkchoklad när smeten ligger i formen. Låt sedan allt gosa till sig i ugnen och servera till allas förtjusning.

Kladdigaste kladdkakan med mjölkchoklad

Ingredienser

8 portioner
3 ägg
3 dl socker
4 - 6 msk kakao
125 g rumstempererat smör
1 1/2 dl vetemjöl
150 g mjölkchoklad

Gör så här

00:18:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Kan man frysa in den och värma på den igen eller blir den torr då? // Marlene

    Marléne

    Hej Marléne! Frysa går bra men riken är som du säger att den blir torr om den värms igen. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Jättegod kladdkaka

    Emelie

  • Inte smält smör? Känns lite vanligare

    Katja

    Hej Katja! I detta recept har receptkreatören valt rumsvarmt smör. Hoppas du gillar kakan. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • mitt barnbarn är allergisk mot gluten och ägg, nötter är värst, vad gör man då?

    Yvonne

  • Hej. Nu skall jag prova göra denna kladdkaka som ser mumsig ut. Men jag har två springformar, en 28 cm och en 24 cm, vilken skall jag använda för receptet? Med vänlig hälsning Linn

    Linn

    Hej Linn! Tack för din fråga! Vi rekommenderar en form med ca 24 cm i diameter. Vi har nu uppdaterat receptet med storleken på formen i texten. Det går bra att göra den i en större form också men då blir den tunnare. Om du bakar kladdkakan i en större form än 24 cm så håll koll på kakan i ugnen, gräddningstiden kan behöva justeras (kortare tid). Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Så god! Bästa!

    Eva

  • Otroligt god! Bästa receptet på kladdkaka jag någonsin gjort! Serverade den kall, så mjölkchokladen blev ju hård, men det gjorde inget! Det blev gott med en annan konsistens för att bryta av mot det kladdiga! Rekommenderar verkligen detta.

    Sofia

  • Så himla god, den har gjort succé både på middagsbjudning och till fredagsfika på jobbet. Ett tips är Marabou med smak av pepparkaka, hade i hela chokladkakan...

    Inger

  • Kanske ni ska ange storleken på formen, så att alla kan hålla samma tid i ugnen. Eva

    Eva

  • För mycket cacao smak

    Conni

Näringsvärde per portion

Energi1819 KJ / 435 kCal
Fett22.7 g
Salt0.31 g
Kolhydrater50.4 g
Protein6.4 g

Testa liknande recept

  • After Eight-kladdkaka
    Betyg 2.8 av 5.673 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kladdkaka med cheez doodles
    Betyg 4.2 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Margaretas kladdkaka
    Betyg 3 av 5.192 personer har röstat
    Receptet har 29 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kladdkaka i långpanna
    Betyg 3.5 av 5.506 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tryffel med havssalt
    Betyg 3.8 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad