Kinesiska filodegsrullar med sötsur dippsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kinesiska filodegsrullar med sötsur dippsås

Dessa kinesiska filodegsrullar med sötsur dippsås är otroligt goda och färsröran inuti är både saftig och smakrik. Det är lite pilligt att göra men det är det värt för tillsammans med den sötsura såsen får du en ljuvlig rätt. Gott till råkostsallad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt böngroddarna rinna av. Skala och skär löken i tunna strimlor. Skala och grovriv morötterna. Strimla vitkålen tunt.
  2. Lägg hälften av morötterna och vitkålen i en skål. Häll på en dressing av vinäger, sesamolja, hälften av oljan, salt och peppar.
  3. Bryn färsen i resterande olja i en stor stekpanna. Tillsätt lök och resten av morötterna och vitkålen. Låt fräsa ca 5 minuter. Blanda i böngroddar och soja. Krydda med peppar.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Pensla kanterna på 1 filodegsark med olja. Vik ihop på mitten och lägg med kortsidan mot dig. Pensla kanterna igen. Lägg ca 1 dl färsröra (för 4 port) längs nedre delen, men spara en kant på ca 2 cm nedtill och på sidorna. Vik in långsidorna. Rulla ihop till en rulle. Upprepa tills fyllning och ark tar slut.
  6. Lägg filodegsrullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olja. Strö över sesamfrön. Sätt mitt i ugnen ca 10 minuter. Gör såsen under tiden.
  7. Sötsur dippsås: Rör ihop hoisinsås, limeskal, limejuice, sambal oelek, soja och sesamfrön i en skål.
  8. Servera filodegsrullarna med råkostsalladen och dippsåsen.

Tips

Lägg en fuktad kökshandduk över filodeg som väntar på att användas, den torkar lätt. Friterade filodegsrullar: Hetta upp 1 liter neutral olja, t ex rapsolja, till ca 180°C i en kastrull. Fritera 3 filodegsrullar i taget ca 3 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över sesamfrön.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g böngroddar
  • 1/2 rödlök
  • 300 g morötter
  • 500 g vitkål
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk olja
  • 400 g fläskfärs
  • 2 msk japansk soja
  • 250 g filodeg
  • 1 msk sesamfrön
  • olja till pensling
  • salt och peppar
Sötsur dippsås
  • 1 dl hoisinsås
  • finrivet skal och juice av 1 lime
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan