Kinesiska filodegsrullar med sötsur dippsås
Dessa kinesiska filodegsrullar med sötsur dippsås är otroligt goda och färsröran inuti är både saftig och smakrik. Det är lite pilligt att göra men det är det värt för tillsammans med den sötsura såsen får du en ljuvlig rätt. Gott till råkostsallad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2011
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g böngroddar
1/2 rödlök
300 g morötter
500 g vitkål
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk sesamolja
2 msk olja
400 g fläskfärs
2 msk japansk soja
250 g filodeg
1 msk sesamfrön
olja till pensling
salt
peppar
Sötsur dippsås
1 dl hoisinsås
finrivet skal och juice av 1 lime
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk japansk soja
1 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mumsigt!
Helen
2021-04-13Pilligt men det är det värt. Filoarken är lite trixiga då de inte vill separera från varandra. Det blir mycket färsröra över om man bara tar 1 dl/vårrulle, så fläska på med färsen.
Ingrid
2011-09-26