Kinesiska filodegsrullar med sötsur dippsås

9
2
Kinesiska filodegsrullar med sötsur dippsås

Dessa kinesiska filodegsrullar med sötsur dippsås är otroligt goda och färsröran inuti är både saftig och smakrik. Det är lite pilligt att göra men det är det värt för tillsammans med den sötsura såsen får du en ljuvlig rätt. Gott till råkostsallad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2011

Kinesiska filodegsrullar med sötsur dippsås

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g böngroddar
1/2 rödlök
300 g morötter
500 g vitkål
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk sesamolja
2 msk olja
400 g fläskfärs
2 msk japansk soja
250 g filodeg
1 msk sesamfrön
olja till pensling
salt och peppar

Sötsur dippsås

1 dl hoisinsås
finrivet skal och juice av 1 lime
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk japansk soja
1 msk sesamfrön

Gör så här

Tips

Lägg en fuktad kökshandduk över filodeg som väntar på att användas, den torkar lätt. Friterade filodegsrullar: Hetta upp 1 liter neutral olja, t ex rapsolja, till ca 180°C i en kastrull. Fritera 3 filodegsrullar i taget ca 3 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över sesamfrön.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Helen

2021-04-13

Mumsigt!

Ingrid

2011-09-26

Pilligt men det är det värt. Filoarken är lite trixiga då de inte vill separera från varandra. Det blir mycket färsröra över om man bara tar 1 dl/vårrulle, så fläska på med färsen.