Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kinasoppa med svamp

En vegetarisk och klar soppa där morot, selleri, vitlök och purjolök får koka upp tillsammans med svamp i grönsaksbuljong. Effektfullt blir det när du ringlar ner ägg som stelnar som strimlor i den heta soppan.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla svampen. Lägg den i kall stekpanna och hetta upp. Sänk värmen och låt vattnet koka bort. Tillsätt oljan och bryn svampen i oljan. Ställ åt sidan.
  2. Strimla purjolöken, skala och hacka vitlöken. Fräs detta i olja i en soppgryta.
  3. Skala morot och selleri. Riv på grova sidan av rivjärnet. Häll morot, selleri och löksorterna i soppgrytan och låt allt fräsa tillsammans. Häll på buljongen och koka upp. Låt puttra i 5 minuter.
  4. Tillsätt svamp, ärter och salt. Koka upp igen.
  5. Precis före servering vispas ägget upp i en kopp. Ringla ner ägget i soppan och rör om med en gaffel så att tunna äggstrimlor bildas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g färsk svamp t ex champinjoner, shiitake eller ostronskivling
  • 1 purjolök
  • olja att steka i
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 1/3 l svamp- eller grönsaksbuljong (tärning+vatten)
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan