Hjort med sörmländska tillbehör

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Hjort med sörmländska tillbehör

Ett tjusigt recept på hjort med sörmländska tillbehör som kantarellsås, korngrynsfräs och utsökt rabarberchutney. Du använder bland annat kantareller, grädde, korngryn, palsternacka, kålrot, bacon, rabarber och äpple. Festligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Hjort med sörmländska tillbehör

Ingredienser

4 portioner

Kött

1 kg racks av dovhjort eller biff av kronhjort eller annat viltkött (1 kg dovhjortsracks motsvarar 700 g kronhjortsbiff)
1 tsk salt
1 krm peppar
smör till stekning

Kantarellsås

500 g kantareller
1 msk smör
4/5 dl finhackad rödlök
3 dl vispgrädde
salt
peppar

Korngrynsfräs

2 dl korngryn
1 morot
1 palsternacka
100 g rotselleri
100 g kålrot
140 g bacon (gärna av vildsvin)
1 liten purjolök
1 msk smör
2 msk repad hackad timjan

Rabarberchutney

1 kg rabarber
3 rödlökar
1 äpple
8 dl socker
1 1/2 dl äppelcidervinäger
1 - 1 1/2 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

test

Marianne

2019-08-03

Testa liknande recept

Kålrotsmos med fetaost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kålrot med bacon och kapris
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ingefärspicklad kålrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrotscrème
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med äpple och rotfrukter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rotmos med köttkorv
Betyg 3.7 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga