Hjort med sörmländska tillbehör

2
1
Hjort med sörmländska tillbehör

Ett tjusigt recept på hjort med sörmländska tillbehör som kantarellsås, korngrynsfräs och utsökt rabarberchutney. Du använder bland annat kantareller, grädde, korngryn, palsternacka, kålrot, bacon, rabarber och äpple. Festligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Hjort med sörmländska tillbehör

Ingredienser

4 portioner

Kött

1 kg racks av dovhjort eller biff av kronhjort eller annat viltkött (1 kg dovhjortsracks motsvarar 700 g kronhjortsbiff)
1 tsk salt
1 krm peppar
smör till stekning

Kantarellsås

500 g kantareller
1 msk smör
4/5 dl finhackad rödlök
3 dl vispgrädde
salt och peppar

Korngrynsfräs

2 dl korngryn
1 morot
1 palsternacka
100 g rotselleri
100 g kålrot
140 g bacon (gärna av vildsvin)
1 liten purjolök
1 msk smör
2 msk repad hackad timjan

Rabarberchutney

1 kg rabarber
3 rödlökar
1 äpple
8 dl socker
1 1/2 dl äppelcidervinäger
1 - 1 1/2 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt grädden med soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Marianne

2019-08-03

test