Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Khun Puis kycklingcurry

Briljant och saftigt recept på Khun Puis kycklingcurry. Röd curry, chili och kokosmjölk gör den här rätten krämig, smakrik och lagom kryddig. Kycklingcurryn tar cirka 20 minuter att tillaga så det är en perfekt rätt till vardag men lika god till fest!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingköttet i små bitar. Skär vårlöken i mindre bitar. Skala och hacka schalottenlöken. Hacka chilifrukten.
  2. Hetta upp lite av kokosmjölken i woken. Rör ner önskad mängd röd currypasta, 1 msk brukar vara lagom för svenska smaklökar.
  3. Tillsätt resten av mjölken, lite i taget. Rör hela tiden. Tillsätt lite kycklingkött i taget. Låt mjölken koka upp mellan varje gång. Koka i 2 minuter.
  4. Lägg i vårlöken och schalottenlöken. Krydda med fisksås och socker. Lägg i chilifrukt och spenat/sweet basil. Koka i 1/2 minut. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 vårlök
  • 2 schalottenlökar
  • 1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 tsk fisksås (t ex nam pla eller salt)
  • 1/2 tsk Brun Farin
  • 1/2 dl hackad färsk spenat eller hackad sweet basil (finns på burk)
Lägg till i inköpslistan