Khun Puis kycklingcurry
Briljant och saftigt recept på Khun Puis kycklingcurry. Röd curry, chili och kokosmjölk gör den här rätten krämig, smakrik och lagom kryddig. Kycklingcurryn tar cirka 20 minuter att tillaga så det är en perfekt rätt till vardag men lika god till fest!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1999
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklingfilé
1 salladslök
2 schalottenlökar
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk röd currypasta
1 tsk fisksås (t ex nam pla eller salt)
1/2 tsk brun farin
1/2 dl hackad färsk spenat eller hackad sweet basil (finns på burk)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tror nog att det ska vara salladslök snarare än vårlök. Översatt recept från engelska, antar jag.
Fredrik
2014-08-12Gott och lätt att laga. Glöm inte att det ska vara charlottenlök med trots att det inte står bland ingredienserna. Man kan med fördel vara mer generös med chili/curry-pastan eftersom det enligt receptet inte blev alls speciellt starkt.
Kristofer
2009-11-21