Kebabstrimlor med feta och vattenmelon

5
1
Kebabstrimlor med feta och vattenmelon

Kvällens middag bjuder på kebabstrimlor med en fräsch och somrig feta- och vattenmelonsallad. Kebaben steker du med lök, lite vatten och tomatpuré. Salladen svänger du enkelt ihop med tärnad vattenmelon och fetaost. Servera sedan kebaben och salladen med ris och middagen är serverad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2018

Kebabstrimlor med feta och vattenmelon

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Sallad

1 hjärtsallad
ca 300 g vattenmelon
150 g fetaost
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt
peppar

Kebab

1 rödlök
600 g kebabstrimlor
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1/2 dl vatten

För alla

Kontrollera noga innehållet i kebabstrimlorna.
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Elisabet

2021-12-16

Inte gott alls. Kycklingkebaben var en enda sörja. Dum som jag var tog jag rödvinsvinäger till salladen. Hade varit mycket bättre med vitvinsvinäger. Kommer inte att göra denna maträtt någon mer gång.

Näringsvärde per portion

Energi 2718 KJ / 656 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden