Kebabstrimlor med feta och vattenmelon
Kvällens middag bjuder på kebabstrimlor med en fräsch och somrig feta- och vattenmelonsallad. Kebaben steker du med lök, lite vatten och tomatpuré. Salladen svänger du enkelt ihop med tärnad vattenmelon och fetaost. Servera sedan kebaben och salladen med ris och middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Sallad
1 hjärtsallad
ca 300 g vattenmelon
150 g fetaost
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
Kebab
1 rödlök
600 g kebabstrimlor
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1/2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2718 KJ / 656 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein36 g
Kommentar
Inte gott alls. Kycklingkebaben var en enda sörja. Dum som jag var tog jag rödvinsvinäger till salladen. Hade varit mycket bättre med vitvinsvinäger. Kommer inte att göra denna maträtt någon mer gång.
Elisabet
2021-12-16