Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kebabstrimlor med feta och vattenmelon

Kvällens middag bjuder på kebabstrimlor med en fräsch och somrig feta- och vattenmelonsallad. Kebaben steker du med lök, lite vatten och tomatpuré. Salladen svänger du enkelt ihop med tärnad vattenmelon och fetaost. Servera sedan kebaben och salladen med ris och middagen är serverad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sallad: Skär salladen i bitar. Skala och tärna vattenmelonen och smula fetaosten. Blanda allt med olja och vinäger. Salta och peppra.
  3. Kebab: Skala och skär löken i klyftor. Stek lök och kött i oljan i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré och vatten och låt det bli varmt.
  4. Servera kebabköttet med ris och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kebabstrimlorna.
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Sallad
  • 1 hjärtsallad
  • ca 300 g vattenmelon
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
Kebab
  • 1 rödlök
  • 600 g kebabstrimlor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2718 kJ / 656 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer