Kebabgryta med paprika och ris

Betyg 4.2 av 5.114 personer har röstat
Receptet har 35 kommentarer
Kebabgryta med paprika och ris

Två röda paprikor och kebabstrimlor, vad kan det bli tro? Jo en smakrik kebabgryta med paprika, smaksatt med hjälp av pastasås och crème fraiche. En perfekt rätt att slänga ihop när tiden är knapp. Serveras med fördel tillsammans med ris och krispig sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Kebabgryta med paprika och ris

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller pasta
2 röda paprikor
2 förp kebabstrimlor (à ca 300 g)
1/2 msk olja
1 förp pastasås med vitlök (à 390 g)
1 dl vatten
1/2 tsk torkad oregano
salt
peppar
1/2 förp krispsallad eller isbergssallad
2 dl matyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

35 st
  • Enkelt och gott! Tack för det! Jag tillsatte lite Imat-matlagningsgrädde för att få grytan lite krämigare och så kryddade jag med betydligt mer oregano än vad som står i receptet. Dessutom fick den lite mer "vuxensmak" när jag hade i cayennepeppar 👍🏻

    Kristin

  • Vi hade i arrabbiata pastasås I dubbel mängd istället för den med vitlök. Det blev lite hetta och mycket gott.

    Ulrika

  • Gott, snabbt.

    Carina

  • Mycket gott recept som gillades av hela familjen. Bytte ut kebabköttet mot kycklingkebabkött. Blev toppen bra!

    Emma

  • Vad ska créme fraîches blandas med? Eller är det matyoghurten?

    Maria

  • Tyvärr föll inte fläskkarrén mig i smaken alls. Var mest fett och segt.

    Louise

  • Jag vet inte vem ni informerat om att kebabköttet blivit utbytt men uppenbarligen inte de som köpt matkassen. Och inte blir man gladare av att få en dålig sallad till.

    Malin

    Hej Malin! Följande veckobrev har gått ut till er som beställt matkassen: På måndag 30 maj är det dags för din matkasse att packas upp i köket. Här kommer recepten till nästa veckas kasse. Vi hoppas det ska smaka! Sockerärtor ersätter små fina ärtor, denna vecka. Pangasiusfilé ersätter också Alaska pollock. Samma tillagning gäller. Fläskkarré ersätter också kebabstrimlor. Strimla köttet centimetertjocka. Stek i olja ca 8 minuter och krydda med kebabkrydda. Har du frågor, kommentarer eller funderingar som gäller din matkasse? Hör då av dig till kundservice på 033 - 47 47 94 eller icamatkassen@ica.se. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Vi har INTE heller blivit informerade om ändringen och ingen kebabkrydda med här heller!

    Lovisa

  • Hemskt ledsen !! Men jag har inte fått något Mail om dett🤥🤥

    Jenny

    Hej Jenny! Det gick ut i veckobrevet. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Var är kebab köttet man brukar få med i detta recept!!! Strimla karrén blir ju inte desamma!!

    Fredrik

    Hej Fredrik! Det har gått ut meddelande till alla med matkasse: "Kebabstrimlor ersätts med fläskkarré. Strimla köttet i centimetertjocka remsor. Stek i oljan ca 8 minuter och krydda med kebabkrydda." Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2400 KJ / 572 kCal
Fett23 g
Salt4.7 g
Kolhydrater57 g
Protein32 g

Testa liknande recept

  • Kebab med vitlökssås
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kebabwrap med avokado
    Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris
    Betyg 3.8 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kebab med körsbärstomater
    Betyg 2.9 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tacochili med tortillachips
    Betyg 3.3 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad