Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kebab med smakrik bulgur

Härlig kebab med smakrik bulgur eller couscous som du tillagar på under 45 minuter. Kebaben tillagas av köttfärs, ägg, spiskummin, koriander, kanel, vitlök och gul lök. Servera den smakrika bulguren med köttet, citroner och isbergsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll kokande buljong (vatten + tärning) över fin bulgur eller couscous och låt stå i ca 5 minuter.
  2. Tillaga kebab under tiden. Blanda köttfärs med ägg, stött spiskummin, malen koriander, malen kanel, salt, peppar, vitlök och gul löken till en färs.
  3. Forma färsen till stora avlånga köttbullar. Stick en lång träpinne igenom.
  4. Grilla i grillpanna i ca 5 minuter per sida. Smaksätt bulgurn med hackad persilja och hackad färsk mynta eller torkad.
  5. Servera kebaben med bulgur/couscous och en sallad på isberg och citron.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g köttfärs
  • 3 dl bulgur (eller couscous)
  • 3 dl buljong (vatten + tärning)
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk stött spiskummin
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 hackad gul lök
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk färsk mynta (eller torkad)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?