Kebab i långpanna med gömda grönsaker

Alla som älskar kebab räcker upp en hand! Kebab i långpanna är vardagsfavoriten som gör sig själv i ugnen – saftig köttfärs blandas med mixade kikärtor, vitkål, lök, persilja och kryddor. En enkel plåt med massor av smak, perfekt att servera med bröd, sallad eller yoghurt.

Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
100 g riven vitkål
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
500 g blandfärs nötfärs, umami- eller hushållsfärs (innehåller svamp resp. ärtor)
1 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1/2 tsk koriander
1/2 tsk paprika
1/2 tsk chiliflakes
1 1/2 tsk salt
olivolja
Till servering
blandsallad (gärna gurka, tomat och persilja)
kebabsås
pitabröd, kebabbröd eller bulgur
feferoni
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med nötfärs utan serveringsförslag.
Energi1510 KJ / 361 kCal
Fett19 g
Salt3.2 g
Kolhydrater15 g
Protein31 g
Kommentarer