Kavringskanapé med rödbetsgravad lax

Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kavringskanapé med rödbetsgravad lax

Den en intensivt rosa laxen blir en klar snackis på bordet. Med kavring, lax och rödbetor i huvudrollen blir det enkelt festligt, lyxigt och väldigt gott! Passar perfekt till exempelvis midsommar. Tänk på att laxen ska ha varit fryst i tre dygn innan den gravas.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Kavringskanapé med rödbetsgravad lax

Ingredienser

10 portioner
700 g fryst, tinad laxfilé i bit med skinn
300 g rödbetor
1/2 dl salt
1/2 dl socker
1/2 dl brännvin (kan uteslutas)
10 skivor kavring
1 ask färskost med pepparrot (à 125 g)
1 citron
rödbetsskott eller dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Klassisk rödbetsgravad lax
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Hemgjord björksnaps
    Betyg 3.6 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rödbetsgravad lax med dillolja
    Betyg 4.8 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjessilltårta med rödbetscrudité
    Betyg 3.2 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad