Kaviarsill

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
4
Kaviarsill

En fantastiskt trevlig kaviarsill, som tillsammans med en delikat sås blir en suverän rätt. En härlig blandning av finhackad gräslök, rödlök och hackade ägg blandat med kaviar, gräddfil och crème fraiche smakar ljuvligt gott.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001

Kaviarsill

Ingredienser

10 portioner
2   burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
5   ägg
2 dl  finskuren gräslök

Inläggningslag

1   rödlök
10   kryddpepparkorn
1   lagerblad
2 dl  socker
1/2 dl  ren ättika (24%)
3 1/2 dl  vatten

Sås

1 1/2 dl  crème fraiche
1 1/2 dl  gräddfil
1/2 dl  rökt smörgåskaviar
1 krm  vitpeppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod sill!.Marinerade sillen i 4 dagar i stället för 2 dagar och struntade i gräddfilen. Tog bara creme fraiche i stället(2 dl).

Susanne

2007-09-03

En höjdare på julbordet

Marie

2005-12-25

Nu när även kaviaren finns med i receptet har denna sill blivit en av mina favoriter. Alla som jag har bjudit denna sill på vill ha receptet.

Maria

2003-12-28

Testa liknande recept

Lingon- och enbärssill
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronsill
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med apelsinsmak
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssill med stjärnanis
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klar sill med fänkål, gurka, rödlök och dragon
Betyg 3 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga