Kaviarsill

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
4
Kaviarsill

En fantastiskt trevlig kaviarsill, som tillsammans med en delikat sås blir en suverän rätt. En härlig blandning av finhackad gräslök, rödlök och hackade ägg blandat med kaviar, gräddfil och crème fraiche smakar ljuvligt gott.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001

Kaviarsill

Ingredienser

10 portioner
2 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
5 ägg
2 dl finskuren gräslök

Inläggningslag

1 rödlök
10 kryddpepparkorn
1 lagerblad
2 dl socker
1/2 dl ren ättika (24%)
3 1/2 dl vatten

Sås

1 1/2 dl crème fraiche
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl rökt smörgåskaviar
1 krm vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod sill!.Marinerade sillen i 4 dagar i stället för 2 dagar och struntade i gräddfilen. Tog bara creme fraiche i stället(2 dl).

Susanne

2007-09-03

En höjdare på julbordet

Marie

2005-12-25

Nu när även kaviaren finns med i receptet har denna sill blivit en av mina favoriter. Alla som jag har bjudit denna sill på vill ha receptet.

Maria

2003-12-28

Testa liknande recept

Öl- och löksill
Betyg 4.6 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingon- och enbärssill
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronsill
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Limesill
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med apelsinsmak
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga