Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kaviarsill

En fantastiskt trevlig kaviarsill, som tillsammans med en delikat sås blir en suverän rätt. En härlig blandning av finhackad gräslök, rödlök och hackade ägg blandat med kaviar, gräddfil och crème fraiche smakar ljuvligt gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Skala och dela löken i klyftor. Lägg alla ingredienser till lagen i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ställ kallt att svalna.
  2. Skölj sillen. Låt den rinna av väl. Skär sillen tvärs över i cm-breda bitar. Lägg dem i en bunke/skål. Häll över den kalla lagen. Blanda försiktigt. Marinera i 2 dygn.
  3. Häll av lagen.
  4. Sås: Blanda samman ingredienserna till såsen. Lägg i sillbitarna. Låt ta smak över natten, eller i 1 dygn.
  5. Hårdkoka äggen. Kyl och skala dem. Hacka äggen.
  6. Lägg upp sillen med såsen på ett fat. Strö över ägghack och gräslök.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
  • 5 ägg
  • 2 dl finskuren gräslök
Inläggningslag
  • 1 rödlök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2 dl socker
  • 1/2 dl ren ättika (24%)
  • 3 1/2 dl vatten
Sås
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 dl rökt smörgåskaviar
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?