Kaviarsill
En fantastiskt trevlig kaviarsill, som tillsammans med en delikat sås blir en suverän rätt. En härlig blandning av finhackad gräslök, rödlök och hackade ägg blandat med kaviar, gräddfil och crème fraiche smakar ljuvligt gott.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001
Ingredienser
10 portioner
2 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
5 ägg
2 dl finskuren gräslök
Inläggningslag
1 rödlök
10 kryddpepparkorn
1 lagerblad
2 dl socker
1/2 dl ren ättika (24%)
3 1/2 dl vatten
Sås
1 1/2 dl crème fraiche
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl rökt smörgåskaviar
1 krm vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod sill!.Marinerade sillen i 4 dagar i stället för 2 dagar och struntade i gräddfilen. Tog bara creme fraiche i stället(2 dl).
Susanne
2007-09-03En höjdare på julbordet
Marie
2005-12-25Nu när även kaviaren finns med i receptet har denna sill blivit en av mina favoriter. Alla som jag har bjudit denna sill på vill ha receptet.
Maria
2003-12-28