Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kaviarpanerad gädda med dillgrädde

Ett recept på utsökt och festlig kaviarpanerad gädda med dillgrädde. Panera fisken med en blandning av lök och kaviar, stek och bräsera sedan i grädde. Garnera med hackad dill och servera gäddan med pressad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj gäddan väl och filea den.
  2. Finhacka löken och fräs den i lite smör. Låt den svalna och blanda den med kaviaren.
  3. Stycka gäddan i 4 lika stora bitar (för 4 port). Bred på kaviaren på båda sidor. Panera bitarna i ströbrödet blandat med salt och peppar.
  4. Stek dem på låg värme i smör ca 2 minuter på var sida. Bräsera dem sedan i grädden 4 minuter till.
  5. Strö den grovhackade dillen över. Servera gärna pressad potatis till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg gädda (hel)
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk orökt kaviar
  • 2 dl ströbröd
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 dl grädde
  • 1 knippe dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?