Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Kasslergryta med paprika

En gräddig och salt pastarätt, ja tack! Kasslern skärs i strimlor och steks gyllenbruna innan mjölkblandningen hälls på. Krydda med peppar och persilja efter behag, och servera kasslergrytan med kokt pasta och krispig paprika. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Skär kasslern i strimlor. Stek strimlorna i oljan i en stekpanna tills de får lite färg. Rör i tomatpuré och stek någon minut till.
  3. Blanda majsstärkelse och mjölk. Rör i mjölkblandningen och grädden. Krydda med peppar och persilja. Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Tillsätt paprikan i grytan eller servera vid sidan.
  6. Servera kasslergrytan med spaghetti.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Stek paprikan och gärna lite rödlöksklyftor, så att de får lite färg och smaksätt grytan med 1/2 tsk sambal oelek och 1 tsk vitvinsvinäger (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g kassler
  • 1/2 msk olja eller smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • peppar
  • 1 tsk torkad persilja
  • 4 port pasta (gärna spaghetti)
  • 2 röda paprikor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2954 kJ / 706 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer