Kasslergryta med paprika

Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat
0
Kasslergryta med paprika

En gräddig och salt pastarätt, ja tack! Kasslern skärs i strimlor och steks gyllenbruna innan mjölkblandningen hälls på. Krydda med peppar och persilja efter behag, och servera kasslergrytan med kokt pasta och krispig paprika. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2019

Kasslergryta med paprika

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g  kassler
1/2 msk  olja eller smör
2 msk  tomatpuré
1 msk  majsstärkelse
1 1/2 dl  mjölk
2 1/2 dl  vispgrädde
peppar
1 tsk  torkad persilja
4   port pasta (gärna spaghetti)
2   röda paprikor

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Stek paprikan och gärna lite rödlöksklyftor, så att de får lite färg och smaksätt grytan med 1/2 tsk sambal oelek och 1 tsk vitvinsvinäger (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2954 KJ / 706 kCal
Fett32 g
Salt6.6 g
Kolhydrater59 g
Protein43 g

Testa liknande recept

Pasta ”tortiglioni” med ost- och skinksås
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Somrig pastasallad
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizzagratinerad kassler med pasta
Betyg 3.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastagratäng med kassler och mozzarella
Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizzagratinerad kassler
Betyg 3.7 av 5.
51 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med kasslerfräs
Betyg 2.6 av 5.
139 personer har röstat
Under 30 min att tillaga