Kasslergryta med paprika
En gräddig och salt pastarätt, ja tack! Kasslern skärs i strimlor och steks gyllenbruna innan mjölkblandningen hälls på. Krydda med peppar och persilja efter behag, och servera kasslergrytan med kokt pasta och krispig paprika. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2019
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g kassler
1/2 msk olja eller smör
2 msk tomatpuré
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
peppar
1 tsk torkad persilja
4 port pasta (gärna spaghetti)
2 röda paprikor
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Stek paprikan och gärna lite rödlöksklyftor, så att de får lite färg och smaksätt grytan med 1/2 tsk sambal oelek och 1 tsk vitvinsvinäger (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2954 KJ / 706 kCal
Fett32 g
Salt6.6 g
Kolhydrater59 g
Protein43 g
Kommentarer