Kasslergryta med paprika

19
0
Kasslergryta med paprika

En gräddig och salt pastarätt, ja tack! Kasslern skärs i strimlor och steks gyllenbruna innan mjölkblandningen hälls på. Krydda med peppar och persilja efter behag, och servera kasslergrytan med kokt pasta och krispig paprika. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2019

Kasslergryta med paprika

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g kassler
1/2 msk olja eller smör
2 msk tomatpuré
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
peppar
1 tsk torkad persilja
4 port pasta (gärna spaghetti)
2 röda paprikor

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Stek paprikan och gärna lite rödlöksklyftor, så att de får lite färg och smaksätt grytan med 1/2 tsk sambal oelek och 1 tsk vitvinsvinäger (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2954 KJ / 706 kCal
Fett 32 g
Salt 6.6 g
Kolhydrater 59 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden