Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pastagratäng med kassler

Ett gott och matigt recept på pastagratäng med kassler. Du gör det enkelt av pasta, kassler, tomat, smaksatt färskost och färsk spenat. Omtyckt av barn som vuxna!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara lite av pastavattnet.
  3. Skiva kasslern och tomaterna tunt.
  4. Blanda den nykokta pastan med färskosten, pastavattnet och spenaten, krydda med peppar.
  5. Varva pastan med kassler och tomat i en ugnssäker form. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta (t ex gnocchi)
  • 1/2 dl pastavatten
  • 500 g kassler
  • 2 tomater
  • 200 g färskost med vitlök
  • 65 g färsk spenat
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2111 kJ / 505 kCal