Kasslergratäng med ris och banan

En otrolig kasslergratäng - allt i en form! Om du inte tidigare har testat kombinationen kassler och banan borde du göra det här receptet. Gratängen gör du med kokt ris och en krämig och het gräddsås med chilisås som gör middagen magiskt god!

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet beräknat utan serveringsförslag.
Energi1565 KJ / 375 kCal
Fett16 g
Salt4.5 g
Kolhydrater38 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stAnvänd gärna basmatiris det ger en helt annan smakupplevelse. Ta även med lite riven ost så smakar det ännu bättre
Bengt
Hade även broccoli och jordnötter i. Supergott. Serverade ris vid sidan om.
Lars
Ber om ursäkt! Jag missade att det faktiskt står kokt ris. Får skylla på en rätt kraftig förkylning.
Dan
Riset är inte klart på långa vägar på 15 - 20 minuter. Tar minst 50 minuter- Eller har du glömt att skriva att det ska vara förkokt?
Dan
Kan man använda magrare grädde? Eller måste den vispas och bli tjock?
Johanna
Jätt gott! Gjorde lite mer av såsen, men det var det enda jag ändrade i receptet. Rekommenderas varmt till alla med kan tänka mig att denna fungerar toppen för en barnfamilj.
Petra
Ska testa. Enkelt och bra recept .
Mariette
Ska testa. Förvånad över den lilla köttmängden. 300 g till 4 personer🤔🤔
Inga
Jättegott och enkelt, strösslade lite jordnötter på också.
Abir
Jättegott! Snabbt och enkelt att laga
Monica