Kasslergratäng med paprika

Kasslergratäng - en snabblagad, enkel rätt som är gudomligt god är allt vi önskar oss en vardagskväll. Kasslergratängen med paprika är matig, krämig och utmärkt att göra matlåda av.

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2356 KJ / 564 kCal
Fett20 g
Salt7.6 g
Kolhydrater52 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
36 stJa tycker det blev tunt och smaklöst tyvärr..ja adderade mer ost men minus poäng från mig.
Catarina
bet var hjärt gott linnea
Linnéa
Jösses va gott och enkelt! Jag lade i en burk skivade champinjoner, samt av misstag så blev det 1/2 krm mer salt men det gjorde inget. Jag använde prästost och det blev kanon. Dock skulle jag rekommendera 25-50g mer så det inte blir slagsmål om kasslerbitar med ost på. Kasslerpaketen är på 600g så man bör kanske ha det i åtanke. Kajennpepparn gör det inte starkt utan tillför bara lite smak. Nu i efterhand så skulle man ha dragit några varv med svartpepparkvarnen. Jag använde 2 relativt stora vitlöksklyftor och för folk som inte har vampyrfobi så kanske det räcker med 2 relativt små. Som Sandy nedan påpekar så räcker det med 2 paprikor då 3 skulle knappt få plats om man klyftar dem. Fortfarande förvånad att något så enkelt kan vara så gott. Rekommenderas!
Lasse