Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler och potatissallad med dijonsenap och persilja

Snabbt kan du svänga samman detta recept på kassler med supergod potatissallad! Rör ihop kokt potatis, lök och tomater med en dressing av olja, vinäger, dijonsenap och persilja och servera direkt din mumsiga sallad med den nystekta, saftiga kasslern.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i 1 cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  2. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i grova tärningar.
  3. Vispa ihop olja, vinäger, senap och persilja. Blanda potatis lök och tomater med dressingen, smaksätt med salt och peppar.
  4. Stek kasslern i matfettet.
  5. Servera kasslern med potatissalladen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar (fast sort)
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 4 msk olivolja
  • 2 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk fryst persilja
  • salt och peppar
  • ca 500 g skivad kassler
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?