Kassler med kall tonfisksås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler med kall tonfisksås

Spännande blir denna rätt med sältan från kassler och den vitlöksdoftande tonfisksåsen. Mixa vitlök, yoghurt och tonfisk till en smaklig slät sås. Den friska citronjuicen, blandad med olivolja, häller du över kasslern. Garnera med oliver och kapris.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av spadet från tonfiskburken. Mixa tonfisken i matberedaren med vitlöksklyfta och matlagningsyoghurt tills du fått en slät sås.
  2. Smaksätt såsen med färskpressad citronjuice samt olivolja. Salta och peppra.
  3. Grovhacka persilja och gräslök. Vänd ner hälften i såsen. Skär upp kasslern i tunna skivor. Lägg på ett fat. Häll på såsen och strö över resterande örter.
  4. Avsluta med att strö över delade gröna oliver och kapris. Servera med t ex potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk tonfisk (à ca 185 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka gräslök
  • 500 g kassler i tunna skivor
  • 1 dl gröna oliver
  • 3 msk kapris
  • t ex potatis till servering
Lägg till i inköpslistan