Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kassler med fruktsalsa

Kassler med fruktsalsa är en saftig rätt med smaker av banan, apelsin, curry och rödlök. Servera även basmatiris, sallad och bröd till kasslern och du har en utsökt middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i vatten med salt enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och skär eller klipp apelsinerna i små bitar. Skala och skär bananerna i bitar. Skala och finhacka rödlöken.
  3. Blanda apelsin, banan och lök med olja, vinäger, salt, peppar och gärna curry.
  4. Skär kasslern i tunna skivor. Stek dem hastigt i flytande margarin eller olja ca 1 min per sida. Servera kasslern med fruktsalsa, ris, sallad och bröd.

För alla

Stek kasslern i mjölkfritt margarin eller i olja om du inte tål mjölk eller laktos. Curry innehåller bockhornsklöver som sojaallergiker kan reagera på.

Tips

Gröna tipset: Sojakorv är gott att servera till fruktsalsan om du vill äta grönt.

Fruktsalsa är också god att servera till stekt korv.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vatten
  • salt
  • 3 apelsiner
  • 2 små bananer
  • 1 rödlök
  • 3 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk curry
  • 400 g kassler
  • 1/2 msk flytande margarin eller olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2539 kJ / 608 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden