Kasslerkotlett med champinjonkräm
Kasslerkotlett med champinjonkräm är en välsmakande kötträtt. Krämen ger fyllig smak till kasslerkotletterna tack vare smaker från champinjonerna, citron, persilja och crème fraiche.
Ingredienser
4 portioner
500 g kassler
Champinjonkräm
ca 500 g små champinjoner
2 schalottenlökar
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
1/2 - 3/4 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk rivet skal av citron
1/2 dl hackad persilja
Till servering
bandnudlar
grönsallad
För alla
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse. Välj ris- eller glasnudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj ris- eller glasnudlar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det var jättegott. Vi tog kotlett istället för kassler, och vi hade koncentrerad limejuice istället för citron. Vi serverade inte med bandpasta, utan tog klyftpotatis istället.
Ronja
2017-10-07kanon recept!!tycker att det är svårt att hitta något enkelt och gott att laga när många i familjen är väldigt kräsna....
Annelie
2010-03-12