Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kasslerkotlett med champinjonkräm

Kasslerkotlett med champinjonkräm är en välsmakande kötträtt. Krämen ger fyllig smak till kasslerkotletterna tack vare smaker från champinjonerna, citron, persilja och crème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kräm: Skölj och ansa champinjonerna. Skala schalottenlökarna. Hacka fint. Fräs svamp och lök i smör glansiga. Pudra över vetemjöl. Späd med vitt vin och crème fraiche. Krydda med salt, peppar, rivet skal av citron och persilja.
  2. Skär kasslern till kotletter ca 1½ cm tjocka. Grilla eller halstra dem.
  3. Till servering: Servera med champinjonkräm och bandnudlar. En blandad grönsallad hör också till.

För alla

Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse. Välj ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj ris- eller glasnudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kassler
Champinjonkräm
  • ca 500 g små champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk rivet skal av citron
  • 1/2 dl hackad persilja
Till servering
  • bandnudlar
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?