Kassler med broccoli och blomkål
Kassler med broccoli och blomkål är en härlig, mättande och krämig gratäng. Den här rätten brukar alla uppskatta, framförallt barn. Den är god att äta som den är eller tillsammans med potatis, ris eller pasta.
Ingredienser
4 portioner
500 g kassler
500 g djupfryst broccoli och blomkål
4 dl mjölk
2 - 3 msk vetemjöl
2 dl riven ost 17%
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse, servera med potatis eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, svensk hårdost är laktosfri.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck. Uteslut osten.
Gör äggfri: servera med potatis, ris eller äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1674 KJ / 398 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Jättegod även dottern gillade den som annars är lite kräsen. Men ska testa att dubbla såsen som man häller på nästa gång jag gör den.
Mariette
2023-07-03Superenkelt tog som fler andra skrivit färska grönsaker och tog även lite chilisås i såsen blev klart godkänt av familjen
Lotten
2021-01-28Bytte ut frysta grönsakerna mot färska och istället för redningen använde jag mig av creme fresh. Låter man det koka ordentligt och llåter pannan vila 20-30 min blir den fast. Hade även i lite blåmögelost och serverade med ris, blev kanon gott!:)
Rikard
2018-08-10