Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kassler med broccoli och blomkål

Kassler med broccoli och blomkål kanske blir en ny middagsfavorit? Lättlagad och mycket smakfull. Extra gott med riven ost på! Servera med ris, potatis eller pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Låt grönsakerna tina och rinna av. Skiva kasslern och lägg den i en ugnssäker form. Lägg i grönsakerna.
  3. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Koka upp under omrörning och låt såsen koka på svag värme ca 3 min. Rör ner ost och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar. Häll över såsen.
  4. Till servering: Sätt in mitt i ugnen ca 20 min. Servera med ris, potatis eller pasta.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse, servera med potatis eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, svensk hårdost är laktosfri.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck. Uteslut osten eller välj en mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: servera med ris, potatis eller äggfri pasta.

Tips

Om du följer detta recept, uppfyller rätten kriterierna för nyckelhålsmärkningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kassler
  • 500 g djupfryst broccoli och blomkål
  • 4 dl mjölk
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 2 dl riven ost (17%)
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
Till servering
  • ris, potatis eller pasta
Lägg till i inköpslistan