Karrégryta ”Bombay”

Som namnet antyder är det här en gryta med vindar från det indiska köket. Kikärtor, curry, lökklyftor och kokosmjölk är vanliga ingredienser i indisk mat, här i en gryta med fläskkarré. Hemliga kryddan? Körvel och citronsaft.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 600 g fläskkarré
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
380 g kikärtor
1 msk olja
2 tsk curry
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
1 msk tomatpuré
1/2 kruka körvel
salt
peppar
1 citron
Gör så här
00:03:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3539 KJ / 845 kCal
Fett46.1 g
Kolhydrater64.8 g
Protein39.4 g
Kommentarer
3 stGjorde receptet fast med kyckling, utan körvel och en extra paprika. Det blev supergott! Kommer garantera laga rätten igen.
Emma
Har blivit en favorit hos familjen. Går ju att prova sig fram med annat än karré. Jag gör en vegetarisk/ vegansk variant också. Mycket gott!
Helen
Sådär med karré i, blir nog riktigt gott med fläskfilé eller kyckling!
Eleonor