Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Karljohans med saffransris och grönsaker

Spänstiga grönsaker som rödlök, paprika, tomater och underbar karljohanssvamp steks ihop till en livfull blandning. Till detta serverar du ris med saffran och krämig ost. Ljuvligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i oljan utan att den tar färg. Tillsätt ris, saffran, buljongtärningen och vattnet. Koka enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ner parmesan- eller Västerbottensost när riset är färdigt.
  3. Skala och strimla rödlöken. Skölj och tärna tomaterna och paprikan.
  4. Tärna svampen. Fräs den i lite olja i en het stekpanna. Pressa över citronsaft.
  5. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Strö över dem samt lite finhackad persilja. Salta och peppra. Rör om och blanda ner rödlök, paprika och tomat. Snabbstek det hela. Varken svamp eller grönsaker får bli mosiga. Även rödlöken ska ha kvar sin spänst.
  6. Lägg upp riset på tallrikar och därpå svamp- och grönsaksblandningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 msk rapsolja
  • 3 dl avorioris
  • 1 paket saffran (à 0,5 g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 7 dl vatten
  • 1 dl riven parmesan- eller Västerbottensost
  • 2 rödlökar
  • 2 tomater
  • 2 gula paprikor
  • karljohanssvamp eller t ex shiitake, kantarell eller champinjon
  • 1/2 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan