Karljohans med saffransris och grönsaker
![Karljohans med saffransris och grönsaker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Spänstiga grönsaker som rödlök, paprika, tomater och underbar karljohanssvamp steks ihop till en livfull blandning. Till detta serverar du ris med saffran och krämig ost. Ljuvligt!
![Karljohans med saffransris och grönsaker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 msk rapsolja
3 dl avorioris
1 paket saffran (à 0,5 g)
2 grönsaksbuljongtärningar
7 dl vatten
1 dl riven parmesan- eller Västerbottensost
2 rödlökar
2 tomater
2 gula paprikor
karljohanssvamp eller t ex shiitake, kantarell eller champinjon
1/2 citron
2 vitlöksklyftor
persilja
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer