Kärleksmumskladdkaka
Kladdkaka toppad med kärleksmumsglasyr det kan inte bli godare. Kärleksmumskladdkakan får härlig chokladsmak och precis lagom mjuk och kletig, i mitten, samt en härligt tjock choklad- och kaffeglasyr ovanpå. Avsluta med riven kokos.
Ingredienser
12 bitar
Kaka
1 msk smör (till formen)
1 msk ströbröd (till formen)
150 g smör
3 1/2 dl strösocker
3/4 dl kakao
1 1/2 dl vetemjöl
3 krm salt
3 ägg
Glasyr
50 g smör
4 dl florsocker
3 msk kakao
4 msk starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
2 msk riven kokos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1663 KJ / 398 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater55 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag hade lätt klarat mig med hälften av glasyren. Också i sötaste laget, det nästan gör lite ont i munnen att äta men hjärnan jublade förstås vid intaget. Kommer definitivt försöka mig på denna kaka igen, med några försök till förbättringar.
Camilla
2024-11-20Så rolig idé och sjukt god!!! Allt blev jättebra, men jag hade lite extra kakao + liite flingsalt i glasyren och wow!!!
Denise
2024-08-03Jättenöjd! enkelt, smidigt och gott!
Maja
2024-04-23