Kärleksmums

Saftiga kärleksmums som bakas i långpanna. Kärleksmumsen som är ett klassiskt fikabröd smaksätts med kakao och vaniljsocker i smeten och glasyren har du både kaffe och kakao. Toppa kakan med kokos.

Ingredienser
30 st
200 g smör (+ extra till formen)
6 dl vetemjöl
2 - 4 msk kakao
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl mjölk
Frosting
3 msk smält smör (3 msk smält smör motsvarar ca 60 g)
7 1/2 dl florsocker (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
1 1/2 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
1 1/4 dl kallt starkt kaffe
1 dl riven kokos (till garnering)
Gör så här
00:03:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
83 stFrostingen? Ni menar glasyren? Vi är väl i Sverige!
Roland
15 min i ugnen räcker inte on man har rekommenderad formstorlek och temperatur. Glasyren för lös om gör enligt receptet. Snälla ändra till större formstorlek och fixa glasyren!!!
Ulla
Hej Ulla! Tråkigt att kakan inte blev bra! Vi har bakat den igen med gott resultat. Vet inte vad som kan ha blivit galet. Tipset blir bara att mäta noga och att ingredienserna till glasyren ska svalna ordentligt innan de blandas och att kakan ska svalna ordentligt innan glasyren breds på. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Som flera sagt, glasyren blir alldeles för lös!
Helena
Låt kakan svalna innan frostingen läggs på.
Monika
Som fler skriver så är det något fel på måtten till glasyren/frosting. Den blir flytande och rinner rätt av.
Sara
Detta är en återkommande delikat/favorit på barnbarnens födelsedagsfirande! Så otroligt gott!
Pirkko
Alldeles för söt
Ingela
Gott
Rose mari
Den blev perfekt, inget fel på glasyren. Ska göra den igen :)
Anette
Det är något fel i måtten för glasyren. Med den mängden kaffe blir glasyren flytande. Skulle kunna gissa de borde står matskedar istället för deciliter. Vill man ha en krämig glasyr får man ta minst de dubbla florsockret men än hellre minska på kaffet, blanda allt de andra och späd med kaffe till önskad konsistens
Carolina