Karinas marinerade oliver | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Karinas marinerade oliver

Marinerade oliver är ett gott tillbehör till buffén eller tapasbordet. Du marinerar oliverna i kylskåpet för smakens skull. Oliverna smaksätter du med rosmarin, vitlök, timjan och citron samt olivolja vilket ger dig en livfull kombination av dofter.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt svarta eller gröna oliver rinna av. Dela dem.
  2. Ta olivolja, hackad färsk ros-marin, krossad vitlöksklyfta, rivet skal av citron, nymalen svartpeppar och timjan. Blanda med oliverna i en burk. Täck med lock. Förvara i kylskåp.

Ingredienser

  • 150 g svarta eller gröna oliver
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • rivet skal av 1 citron
  • nymalen svartpeppar
  • 1 tsk timjan
Lägg till i inköpslistan