Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Calypsoris

Vill du göra ris på annat vis, prova då detta stekta calypsoris med svarta bönor och lök - ett smaskigt tillbehör med nya smaker. Riset som du steker med bönorna doftar exotiskt av bland annat curry, kanel och timjan.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, men utan salt, tillsammans med lök, buljongtärningar och lagerblad.
  2. Häll av och skölj bönorna. Fräs riset med bönor och kryddor i olja i en stekpanna.
  3. Servera gärna riset till Jerkmarinerade kycklingklubbor med molesås. Toppa med matyoghurt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, under förutsättning att riset serveras med lämpliga tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 dl ris
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 lagerblad
  • 1 burk svarta bönor (à ca 400 g)
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk timjan
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan