Karibisk kokos- och currykyckling

Betyg 3.9 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Karibisk kokos- och currykyckling

Karibisk kokos- och currykyckling - en intensiv och smakrik måltid. Med kokosmjölk, kryddig kajennpeppar, curry och limejuice får du en vinnande och utsökt smakrik måltid. Till denna currykyckling smakar stekt, mumsigt ris gudomligt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Karibisk kokos- och currykyckling

Ingredienser

4 portioner
1/2 gul lök
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk curry
1 krm kajennpeppar
1/2 tsk salt
1 lime
600 g kycklingfilé
salt
peppar
olja till formen

Till servering

600 g ris- eller couscousblandning

Gör så här

00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Det går betydligt snabbare att bryna kycklingfiléerna och sedan koka ihop allt i stekpannan istället för ugnen.

    Lina

  • Körde 175 grader i 50 minuter, då blev filéerna klara. 3-åringen åt med god aptit men kommenterade att maten var "varm"...

    Patrik

  • Jag lyssnar på tidigare provlagare och har satt in kycklingen på 200 grader i 50 minuter i stället. Provade att riva ner limeskalet i såsen åxå, tänker mig att detta blir supersmarrigt!

    Nikolina

  • Jag la i broccoli, paprika och champinjoner och det blev jättegott! Såsen blev lite tunn så nästa gång kanske jag blandar i lite mjöl eller maizena.

    Jeanette

  • Fantastiskt gott, lagom starkt. Passar både till vardags och som bjudmat.

    Anna

  • Jag gillar inte att laga mat, men detta var riktigt kul och enkelt. En välpressad lime kändes lite för mycket kanske. Jag hade i lite röd paprika också innan jag stoppade in den i ugnen. Kändes lite för fattigt på vitaminer till barnen... För mig blev det helt perfekt i 175 grader och 35 minuter. Jag tog ris till-kändes som det passade bäst.

    Susanne

  • tyckte det var ganska smaklöst men som tur hade jag ett gott vin

    Fredrik

  • Håller med Staffan ovan, minst 45 minuter i ugnen. Hade slut på Kajennpeppar, bytade ut hälften av curryn mot "Röd Thai Curry", blev också bra...:-) Provade Paprikatipset från Eva Pauli, suveränt!

    Bengt

  • Jättegott och lättlagat. Stekte kycklingen först lite grann. Använde mig utav röd curry. Hade couscos till men tror att glas eller äggnudlar är godare till. En maträtt som kommer att göras flera gånger till både vardag och fest.

    Sofia

  • Jättegott! Perfekt mat även i båten. Lite röd paprika runt kycklingen innan såsen slås på borde vara suveränt.

    Eva

Testa liknande recept

  • Kycklingcurry med lime och gurka
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fläskkotlett med citrus slaw
    Betyg 1.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Calypsoris
    Betyg 2.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Virgin Piña Colada
    Betyg 3.5 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Currygryta med kyckling
    Betyg 3.7 av 5.82 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Asiatisk kycklingsoppa
    Betyg 3.7 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad