Kardemummatryffel

Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
1
Kardemummatryffel

En lyxig kardemummatryffel som passar perfekt till fikat och går fort att göra. Rör ihop smält choklad, citronskal och grädde, som fått smak av kanel och kardemumma, och låt allt stelna. Forma kulor av smeten och rulla i kakao. Underbart goda!

Kardemummatryffel

Ingredienser

20 stycken
1 tsk  stötta kardemummakärnor
1   stött kanelstång
2 dl  vispgrädde
rivet skal av 1   citron
200 g  mörk choklad (70 % kakaohalt)

Garnering

kakao

För alla

Tryffeln är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och, vid behov, mjölkfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfri choklad.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Dåligt recept! Tryffeln stelnar inte. Kollar man runt så verkar recept generellt ha hälften så mycket grädde i förhållande till chokladen som detta recept har.

Dean

2014-12-23

Testa liknande recept

Kryddlag
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tryffelägg
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snapsbollar
Betyg 1.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Trendigt te
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladtryffel med lakrits
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig konjakstryffel
Betyg 2.7 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga