Kardemummatryffel

13
1
Kardemummatryffel

En lyxig kardemummatryffel som passar perfekt till fikat och går fort att göra. Rör ihop smält choklad, citronskal och grädde, som fått smak av kanel och kardemumma, och låt allt stelna. Forma kulor av smeten och rulla i kakao. Underbart goda!

Kardemummatryffel

Ingredienser

20 stycken
1 tsk stötta kardemummakärnor
1 stött kanelstång
2 dl vispgrädde
rivet skal av 1 citron
200 g mörk choklad (70 % kakaohalt)

Garnering

kakao

För alla

Tryffeln är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och, vid behov, mjölkfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfri choklad.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Dean

2014-12-23

Dåligt recept! Tryffeln stelnar inte. Kollar man runt så verkar recept generellt ha hälften så mycket grädde i förhållande till chokladen som detta recept har.