Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kardemummatryffel

En lyxig kardemummatryffel som passar perfekt till fikat och går fort att göra. Rör ihop smält choklad, citronskal och grädde, som fått smak av kanel och kardemumma, och låt allt stelna. Forma kulor av smeten och rulla i kakao. Underbart goda!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp grädden med kardemumma och kanel. Låt stå ca 15 minuter.
  2. Koka upp grädden och sila bort kryddorna. Lägg citronskalet och chokladbitar i grädden och smält under omrörning. Ställ kallt för att stelna.
  3. Forma kulor av tryffelsmeten. Rulla dem i kakao och förvara kallt.

För alla

Tryffeln är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och, vid behov, mjölkfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfri choklad.

 

Ingredienser

Portioner: 20 stycken
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 stött kanelstång
  • 2 dl vispgrädde
  • rivet skal av 1 citron
  • 200 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
Garnering
  • kakao
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?