Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kardemummacouscous

Mumsig kardemummacouscous som du tillagar på under 45 minuter. Kardemummacouscousen består av härliga bitar av kålroten, morot, russin, persilja och naturligtvis couscous.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200 C.
  2. Lägg couscousen i en långpanna. Droppa över olivolja.
  3. Koka upp vatten, hönsbuljong och kardemumma och häll det över couscousen. Rör om. Täck med folie och ställ in couscousen i ugnen i 15 minuter.
  4. Skala kålrot och morötter och skär i cm stora tärningar. Förväll dem i kokande vatten ca 5 minuter tills de mjuknat lite.
  5. Ta ut couscousen och rör om. Blanda i kålrötter, morötter, russin och persilja och smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 dl couscous
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 1 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1/2 kålrot
  • 4 morötter
  • 1 dl russin
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?