Kardemummaäpplen med peppar och citron

Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kardemummaäpplen med peppar och citron

En avancerad efterrätt för det lite mer speciella tillfället. Du kokar äppelskivor i en ypperlig lag bestående av kardemumma, socker, citron och peppar. När skivorna blivit ordentligt smakrika och mjuka varvas de med krossade mandelskorpor. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Kardemummaäpplen med peppar och citron

Ingredienser

4 portioner
2 dl vatten
1 dl socker
2 - 2 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk hel, stött kardemumma
1 tsk rivet apelsinskal
2 krm grovmalen svartpeppar
4 äpplen
8 - 10 skorpor (mandelbiscotti, italienska mandelskorpor)
vispgrädde eller vaniljglass

Gör så här

00:02:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1300 KJ / 310 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

  • Fluffig chokladmousse på äggvita
    Betyg 4.2 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelgömmor
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Havrepannkaka med kardemummaäpplen
    Betyg 3.1 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad