Kardemummaäpplen med peppar och citron

Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kardemummaäpplen med peppar och citron

En avancerad efterrätt för det lite mer speciella tillfället. Du kokar äppelskivor i en ypperlig lag bestående av kardemumma, socker, citron och peppar. När skivorna blivit ordentligt smakrika och mjuka varvas de med krossade mandelskorpor. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Kardemummaäpplen med peppar och citron

Ingredienser

4 portioner
2 dl vatten
1 dl socker
2 - 2 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk hel, stött kardemumma
1 tsk rivet apelsinskal
2 krm grovmalen svartpeppar
4 äpplen
8 - 10 skorpor (mandelbiscotti, italienska mandelskorpor)
vispgrädde eller vaniljglass

Gör så här

00:02:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1300 KJ / 310 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

Fluffig chokladmousse på äggvita
Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bakade äpplen med nöt- och frötäcke
Betyg 3.7 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Äppelgömmor
Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Havrepannkaka med kardemummaäpplen
Betyg 3.1 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kassler med apelsin- och kardemummakryddad couscous
Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad