Karamelliserade popcorn

Karamelliserade popcorn är ett mysigt tilltugg som passar perfekt till fredagsmyset. Poppa popcorn. Smält lite smör och socker gyllenbrunt i en kastrull. Häll smörsockerblandningen över popkornen, rör runt. Strö över lite salt. Enkelt och supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2013

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi649 KJ / 155 kCal
Fett6.5 g
Kolhydrater20.2 g
Protein2.5 g

Kommentarer
9 stSupergott, rekommenderar verkligen!!
Caroline
Det blev gott, men smöret och sockret skar sig hela tiden?
Vera
Hej Vera! Hmm... svårt att veta vad som kan ha gått fel för att smöret och sockret skar sig. Rörde du i blandningen under tiden smöret och sockret smälte? Eller kan blandningen ha blivit för varm? Hälsningar Elina
ICA-köket
Rörde en bra stund i smöret och sockret 50 gram smör och 1 dl socker... Sen blev det en tjock smet som blev brunare. Hällde över ca 1 liter poppade popcorn och vispade runt popcornen i den stora skålen, Blev så himla gott!!!
Åsa
Enkelt och supergott!
Yuliia
Ett tips är att poppa popcornen först. Därefter karamelisera popcornen, och sedan hälla över på långpanna
Anna-maria
Hej Anna-Maria! Tack för ditt tips. Vi har uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Som Angelica: brända popcorn och panna med svart botten. Jag körde låg värme men hjälpte inte. Sök annat recept ! Testa inte !
Mikael
Brända popcorn o trasig kastrull
Angelica
Hej Jenny! Svårt att veta men kan vara för svag värme eller gamla korn skulle vi kunna gissa på. Lycka till!
Ica-köket
Får inte popcornen att poppa...vad gör jag för fel?
Jenny