Karamelliserade päron med ädelost

Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Karamelliserade päron med ädelost

Päron och ädelost är en fantastisk smakkombination. Ännu godare blir det när du karamelliserar päronen och låter osten smälta. Toppa med mandel och smulade pepparkakor så har du ett perfekt tilltugg till jul och adventsminglet!

Karamelliserade päron med ädelost

Ingredienser

8 bufféportioner
50 g flagad mandel
2 stora päron (gärna conference)
2 msk flytande honung
140 g ädelost
5 pepparkakor

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gjorde bara med päron sirap å ädelost, blev enormt gott tillbehör till en huvudrätt med pepparbiff

    Linda

Näringsvärde per bufféportion

Energi673 KJ / 161 kCal
Fett9 g
Salt0.5 g
Kolhydrater13 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Pepparkakscheesecake med ädelost
    Betyg 4 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ädelostsås
    Betyg 3.8 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ost- och pepparkaksstubbe
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päronsnitt med ädelost och skinka
    Betyg 4.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad