Karamelliserade äpplen med ingefära, vaniljkräm och knaprig havretopping

Betyg 3.5 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Karamelliserade äpplen med ingefära, vaniljkräm och knaprig havretopping

En smarrig dessert med äpplen, svår att tacka nej till. Detta är en efterrätt där krispigt, sött och syrligt bildar en läcker kombination. Använd gärna svenska äpplen för den goda smakens skull.

Karamelliserade äpplen med ingefära, vaniljkräm och knaprig havretopping

Ingredienser

4 portioner
3 - 4 urkärnade och tärnade äpplen (gärna svenska)
2 msk smör
2 tsk riven färsk ingefära eller torkad (2 tsk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
3 msk råsocker (eller strösocker)
2 msk hackad syltad ingefära (kan uteslutas)
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl vaniljyoghurt
1 tsk vaniljsocker
2 dl havre müsli typ crunchy

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Föredrar nog vanlig äpplepaj med knäckigt täcke ändå..

    Charlotte

Näringsvärde per portion

Energi1588 KJ / 380 kCal
Fett20.6 g
Kolhydrater42.7 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Müsliscones med hallon
    Betyg 4.6 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Randig äppelyoghurt
    Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fruktsallad - på mellisvis
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Smoothie med jordgubbar och banan
    Betyg 4.7 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fryst yoghurtbräck med müsli
    Betyg 3.7 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad