UNDER 30 MIN | Enkel

Karamelliserad lökmajo

Mer stekt lök åt folket! Här får långsamt stekt lök smaksätta en färdig eller hemgjord majonnäs tillsammans med lite fransk senap och persilja. Resultatet blir en fantastiskt krämig sås som utmanar om första platsen på grillbordet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lökarna. Stek dem sakta i oljan i en stekpanna tills den är mörkbrun och karamelliserad. Krydda med salt och peppar. Låt löken bli kall.
  2. Hacka persiljan grovt.
  3. Blanda löken med majonnäs, persilja och dijonsenap.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 gula lökar
  • 2 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka bladpersilja
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap

Näringsvärde
Per portion

Energi 1749 kJ / 418 kCal