Karamelliserad lökmajo

2
2
Karamelliserad lökmajo

Mer stekt lök åt folket! Här får långsamt stekt lök smaksätta en färdig eller hemgjord majonnäs tillsammans med lite fransk senap och persilja. Resultatet blir en fantastiskt krämig sås som utmanar om första platsen på grillbordet!

Skriv ut
Karamelliserad lökmajo

Ingredienser

4 portioner
3
gula lökar
2 msk
olja
-
salt
-
svartpeppar
1
kruka bladpersilja
2 dl
majonnäs
2 msk
dijonsenap

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Sarah

2021-05-20

Försvinnande god sås! Ett tips är att hacka löken i relativt små bitar, istället för skivor eftersom det då blir ”trådar” i såsen. Man kan med fördel lägga i en klick créme fraiche, för att göra såsen lite lättare. Supergott!

Marie

2021-01-31

Väldigt god sås. Tog hälften havrefraische och hälften majonnäs + hälften dijon och hälften Västervikssenap + 1 tesked honung och fryst persilja. Rekommenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 1749 KJ / 418 kCal
Fett 41 g
Salt 1 g
Kolhydrater 10 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept