Karamelliserad lökmajo
Mer stekt lök åt folket! Här får långsamt stekt lök smaksätta en färdig eller hemgjord majonnäs tillsammans med lite fransk senap och persilja. Resultatet blir en fantastiskt krämig sås som utmanar om första platsen på grillbordet!
Ingredienser
4 portioner
3 gula lökar
2 msk olja
salt
svartpeppar
1 kruka bladpersilja
2 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1749 KJ / 418 kCal
Fett41 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein2 g
Kommentarer
Försvinnande god sås! Ett tips är att hacka löken i relativt små bitar, istället för skivor eftersom det då blir ”trådar” i såsen. Man kan med fördel lägga i en klick créme fraiche, för att göra såsen lite lättare. Supergott!
Sarah
2021-05-20Väldigt god sås. Tog hälften havrefraische och hälften majonnäs + hälften dijon och hälften Västervikssenap + 1 tesked honung och fryst persilja. Rekommenderas!
Marie
2021-01-31