Karamellig brysselkål

Denna brysselkål blir ett givet tillbehör till julbordet! Gör stekt brysselkål med smör och koka i en socker- och vinägerblandning som gör den härligt karamelliserad. Smaka av med salt och peppar och servera!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
11 stSå trevlig smakkombination!
Cecilia
Så gott! Men stekte i smör betydligt längre.
Birgit
Så jäkla gott!! Lika gott varmt som kallt. Jag tog 2 msk rörsocker för extra sötma.
Carolina
Kan man använda frystbrysselkål?
Malin
Man behöver steka i smör många minuter innan man lägger vitvins vinäger.
Nalleli
Jag har känslig mage mot kål. Ingen förvällning?
Britta
Jättegott! Blev en mycket fin smak på brysselkålen. Rörsockret gjorde säkert mycket. Till och med min son som inte tycker om brysselkål egentligen gillade detta.
Anna
Inte förkokas?
Anna
Hej Anna! Nej du behöver inte förkoka brysselkålen. Om du gillar dem helt genom stekta (mjuka) så stek dem lite längre innan du tillsätter vätskan. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Kan man byta ut rörsocker till farin?
Marielle
Hej Marielle! Ja det går bra att byta till farinsocker. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Serveras varm eller kall?
Cecilia