Karamellig brysselkål

Betyg 4.3 av 5.80 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Karamellig brysselkål

Denna brysselkål blir ett givet tillbehör till julbordet! Gör stekt brysselkål med smör och koka i en socker- och vinägerblandning som gör den härligt karamelliserad. Smaka av med salt och peppar och servera!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Karamellig brysselkål

Ingredienser

6 portioner
500 g brysselkål
1 1/2 msk rörsocker
1/2 msk vitvinsvinäger
3/4 dl vatten
2 msk smör
salt
svartpeppar

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Så trevlig smakkombination!

    Cecilia

  • Så gott! Men stekte i smör betydligt längre.

    Birgit

  • Så jäkla gott!! Lika gott varmt som kallt. Jag tog 2 msk rörsocker för extra sötma.

    Carolina

  • Kan man använda frystbrysselkål?

    Malin

  • Man behöver steka i smör många minuter innan man lägger vitvins vinäger.

    Nalleli

  • Jag har känslig mage mot kål. Ingen förvällning?

    Britta

  • Jättegott! Blev en mycket fin smak på brysselkålen. Rörsockret gjorde säkert mycket. Till och med min son som inte tycker om brysselkål egentligen gillade detta.

    Anna

  • Inte förkokas?

    Anna

    Hej Anna! Nej du behöver inte förkoka brysselkålen. Om du gillar dem helt genom stekta (mjuka) så stek dem lite längre innan du tillsätter vätskan. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Kan man byta ut rörsocker till farin?

    Marielle

    Hej Marielle! Ja det går bra att byta till farinsocker. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Serveras varm eller kall?

    Cecilia

Testa liknande recept

  • Karamelliserad brysselkål
    Betyg 3.3 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad