Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kaprisbiffar med rivigt mos

Kaprisbiffar med rivigt mos är en rustik och saftig rätt med köttfärsbiffar fyllda med kapris och ett gott mos som du gör på potatis och rotselleri. En mycket trevlig smakupplevelse och en exemplarisk middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula brödet i en bunke. Tillsätt vattnet. Låt stå att dra ca 5 minuter.
  2. Rör ner blandfärs, salt, ägg, fransk senap, kapris och hackad persilja. Forma till biffar.
  3. Skala potatisen. Skär i bitar. Skala rotsellerin och skär i bitar. Koka potatis och selleri tillsammans i lätt saltat vatten ca 15 minuter.
  4. Stek biffarna gulbruna på båda sidor i matfett. Häll vattnet av potatisen. Mixa till mos. Späd med mjölk. Smaka av med salt och peppar. Servera med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 dl vatten
  • 400 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 msk kapris
  • 1/2 dl hackad persilja
Rivigt mos
  • 800 g potatis
  • 400 g rotselleri
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl mjölk
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan