Kantarellsås

Betyg 4 av 5.66 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Kantarellsås

En krämig kantarellsås som ger middagen en ljuv ton av sensommar. Kantarellsmaken träder fram ordentligt när svamparna får sällskap av lök, vitt vin, grädde och persilja.

Kantarellsås

Ingredienser

4 portioner
1 l kantareller (1 l motsvarar ca 300 g)
1 liten gul lök
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl hackad persilja
salt
peppar

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Att mixa såsen gör att den blir tjockare, den reds på det sättet istället för att använda mjöl. Troligen därför den ska mixas. Mycket vätska i.

    Charlotte

  • Förstår inte varför ni föreslår att man ska mixa såsen? De små kantarellerna i såsen vill man ju ej vara utan!☺️

    Maria

  • Varför mixa såsen? Tycker färska kantareller är mums, utan att slå i sönder dom TH

    Thomas

Näringsvärde per portion

Näringsvärden per portion sås.
Energi1450 KJ / 347 kCal
Fett33.5 g
Kolhydrater5.8 g
Protein3.4 g

Testa liknande recept

  • Soppa med kantareller och vitt vin
    Betyg 3.1 av 5.207 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordärtskockssoppa med kallrökt lax
    Betyg 2.5 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig kantarellpasta med parmesan
    Betyg 4.6 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Syltad lök och svamp
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kantarellstuvning
    Betyg 4.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad