Kantarellpaj med bacon och rucola

Betyg 4.8 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Kantarellpaj med bacon och rucola

Kombinationen kantareller, bacon och Västerbottensost är en riktig höjdare. I den här kantarellpajen får även rucola ta plats, vilket ger en fin pepprighet. Servera gärna med en härlig grönsallad. 

En hel pajform med gräddad kantarell- och baconpaj.

Ingredienser

4 portioner

Pajskal

125 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl siktat dinkelmjöl

Fyllning

1 l färska kantareller (1 liter motsvarar ca 350 g)
1 gul lök
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 paket bacon (à 140 g)
1 förp riven Västerbottensost (à 150 g)
1 förp rucola (à 65 g)

Äggstanning

5 ägg
2 1/2 dl mellangrädde
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk kajennpeppar
1 tsk salt

Till servering

grönsallad

Gör så här

00:30:00
00:10:00
00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • kan jag ta purjolök i stället för roccola?

    Monika

    Hej Monika! Det kan du göra, i alla fall en halv purjo så pajen inte svämmar över. Stek med den en liten stund på slutet med baconet så blir den extra god. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Åh, så god! Hade kalkonbacon, mager gratainost och matbas isf grädde. För en vardagspaj 🙂Supergott!

    Kristina

  • Supergod, men skippade ruccolan

    Cecilia

Näringsvärde per portion

Energi4405 KJ / 1052 kCal
Fett83 g
Salt4.9 g
Kolhydrater43 g
Protein34 g

Testa liknande recept

  • Kantarellpaj
    Betyg 4.4 av 5.400 personer har röstat
    Receptet har 71 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minipajer med Västerbottensost
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörstekta kantareller
    Betyg 4.5 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad