Kantarellfocaccia

Betyg 5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
5Världens godaste
Kantarellfocaccia

En focaccia kan man göra på många olika sätt. Här är ett mycket gott focacciarecept på det platta brödet med kantareller, lök och prästost i degen. Det varma brödet penslas med timjanolja direkt när den kommer ut ur ugnen och passar perfekt som tillbehör till soppa eller till sensommarens kräftfest.

Kantarellfocaccia

Ingredienser

ca 30 bitar
1 gul lök
300 g färska kantareller
1 kruka timjan
2 msk smör
salt
peppar
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
2 dl riven prästost (2 dl motsvarar ca 100 g)
2 tsk salt
ca 11 dl vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)
olivolja till bakplåtspapper och händer
1 dl riven prästost (1 dl motsvarar ca 50 g)
flingsalt
1/2 dl olivolja

Till servering

färskost

Gör så här

00:10:00
00:15:00
00:30:00
00:30:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Ska det vara häst i?

    Erik

    Hej Erik! Undrar om det blev stavfel och du menar jäst...? Det ska vara 25 g jäst i degen. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Är det gott att äta även om man bakar brödet på eftermiddagen och det är kallt sen till kräftorna? Eller bör det vara varmt/ljummet?

    Lena

    Hej Lena! Det är gott både ljummet och kallt. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • stämmer mängden av allt för har fått ha brödet inne mer än 25 min och det är fortfarande degit =/

    Anneli

    Hej Anneli! Ja, mängderna stämmer. Svårt att veta varför brödet var degigt efter mer än 25 min i ugnen men alla ugnar är ju olika... Brödet kanske behöver lite längre tid i just din ugn... Men hoppas att det blev en god focaccia! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Det fanns ingen häst bland ingredienserna

    Gunilla

    Hej Gunilla! Jästen hade tyvärr fallit bort men nu finns den med på ingredienslistan! Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten av brödet och per bit utan färskost till servering.
Energi538 KJ / 129 kCal
Fett5 g
Salt0.61 g
Kolhydrater17 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Focaccia med ramslök
    Betyg 4.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalljäst focaccia
    Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Focaccia med Västerbottensost
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vispat kantarellsmör
    Betyg 3.2 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad