Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone

Kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone är en underbar efterrätt både utseendemässigt och smakmässigt. Äpplena får en fyllig smak av kanel och till det serveras en makalöst god mascarpone med apelsinsmak.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj apelsinen och riv skalet på den fina sidan på rivjärnet.
  2. Vispa mascarponen med elvisp tills den blir tjock och luftig. Rör i vaniljsockret och apelsinskalet.
  3. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i cm-tjocka skivor.
  4. Blanda farinen med kanelen. Vänd äppelskivorna i blandningen. Stek dem på medelvärme i smör, ca 2 minuter på varje sida.
  5. Servera äppelskivorna nystekta med en klick mascarpone till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 apelsin
  • 2 dl mascarpone (färskost)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 äpplen (gärna en sötare sort som golden delicious eller jona gold)
  • 1 dl Brun Farin
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk osaltat smör
Lägg till i inköpslistan