Kanelkryddade köttfärsspett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kanelkryddade köttfärsspett

Kanelkryddade köttfärsspett är en fenomenal rätt som hela familjen älskar! Smaker som sambal oelek, vitlök och kanel samsas i denna köttfärsrätt. Perfekt att servera med ratatouille.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ratatouille: Skala och grovhacka rödlök och gul lök. Skär zucchini i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikor i bitar. Fräs alla grönsaker i en stor stekpanna i olivolja ca 5 minuter.
  2. Tillsätt krossade tomater och salt. Låt ratatouillen småkoka i 10 minuter. Krydda med oregano, timjan och balsamvinäger.
  3. Skala och finhacka gul lök. Blanda blandfärs med lök, pressad vitlöksklyfta, ägg, sambal oelek, kanel, salt och peppar.
  4. Forma till avlånga »korvar« och trä upp dem på grillspett. Stek spetten runt om i margarin i en stek-/grillpanna 8–10  minuter. Servera med ratatouillen.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gul lök
  • 400 g blandfärs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk kanel (eller spiskummin)
  • salt och peppar
  • 1 msk margarin
Ratatouille
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 200 g zucchini
  • 2 paprikor (gärna i olika färger)
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt
Lägg till i inköpslistan