Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kanelkryddad färs i röda paket

Sagolikt krämiga färspaket i rödkål. De kanelsmakande rulladerna bakas i ugnen och får mumsiga smaker av russin, lök, kanel och vitpeppar. Potatismos och lingonsylt är perfekta tillbehör till färspaketen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lossa de yttersta bladen från rödkålshuvudet. Koka bladen ca 2 min i lättsaltat vatten i en gryta. Ta upp och låt kallna.
  3. Skala och finhacka löken. Blanda lökhacket med köttfärs. Tillsätt ägg och russin. Krydda med kanel, salt och vitpeppar.
  4. Fördela färsen på kålbladen och vik ihop till små paket. Lägg paketen i en ugnssäker form. Häll över grönsaksbuljong.
  5. Tillaga i ca 20 min. Servera med potatismos och lingonsylt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grönsaksbuljongen.

Tips

Kålen som blir över går bra att använda till sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 blad rödkål
  • 1 gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten)
Till servering
  • 4 port potatismos
  • lingonsylt
Lägg till i inköpslistan