Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Gourmetknäcke med ädelost och glöggkokt lök

Glöggkokt lök är superenkelt att laga och ett lyxigt tillbehör att plocka fram när det är dags för glöggmingel. Servera gärna tillsammans med ädelost och müsli gourmetknäcke eller gör färdiga snittar i önskad storlek.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken.
  2. Lägg löken i en kastrull tillsammans med glögg och vinäger. 
  3. Koka ca 5 minuter tills vätskan kokat in och löken är glansig. Låt löken svalna. 
  4. Till servering: Toppa müsli gourmetknäcke med ädelost och glögginkokt lök.

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.

Recept och bild i samarbete med Wasabröd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 rödlökar (2-3 rödlökar motsvarar ca 250 g)
  • 1 dl glögg (gärna lätt vinglögg 2,2 %)
  • 1 msk balsamvinäger
Till servering
  • 8 knäckebrödskivor (gärna müsli gourmetknäcke)
  • 300 g ädelost
Lägg till i inköpslistan