Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Chilikladdkaka

Oavsett om det är kladdkakans dag eller inte så kan man bli sugen på en seg och riktigt kladdig kladdkaka. För lite extra sting kan du blanda i en tesked chiliflakes i smeten. Resultatet blir en het och spännande chilikladdkaka för den modiga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. 
  3. Rör ihop ägg och socker. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten, tillsätt smöret och rör om. Tillsätt chiliflaks och rör till en slät smet. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Låt kakan svalna på galler. Sätt den sedan i kylskåp för att bli kall och lättare att skära.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Tips

Strö lite chiliflakes och gärna också riven choklad över kakan vid servering.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk chiliflakes
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1181 kJ / 2822 kCal