Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kanelgrillat oxfiléspett

Kanelgrillat oxfiléspett får sin mycket tilltalande och saftiga smak efter ett dygn i en marinad på basilikaolja med kanel, ingefära, honung och sweet chili. Servera den grillade oxfilén med grillad potatis och du blir garanterat mätt och belåten.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka ingefäran. Mixa tillsammans med samtliga ingredienser till marinaden.
  2. Skär oxfilén på längden i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i marinaden och låt dem dra i minst ett dygn.
  3. Tvätta och skiva potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
  4. Ta upp potatisen ur vattnet och pensla den med lite olivolja. Grilla potatisskivorna ca 5 minuter per sida.
  5. Trä oxfilébitarna på träspett. Grilla dem några minuter på vardera sidan. Servera allt tillsammans med sweet chilisås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g oxfilé
  • 2 stora bakpotatisar
  • 1 msk olivolja
Marinad
  • 1 dl basilikaolja
  • 1/2 krm kanel
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 msk honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?